ajaj någon ligger illa till!



Det var en påtagligt nervös Chris Brown som på torsdagen infann sig framför domaren i Los Angeles Superior Court, efter att han tidigare på dagen åtalats för att ha överfallit sin flickvän Rihanna.  

Han undvek att vända sina blickar mot åhörarläktaren, där hans gråtande mamma befann sig.  

Chris uttalade sig aldrig direkt om anklagelserna under det fem minuter långa domstolsförhöret, istället beslutades det att ärendet skulle skjutas upp till den 6 april.  

Men domaren tog ändå chansen att uttrycka ett par förmanande ord till den 19-årige artisten:  

- Mr Brown, du får inte irritera, förolämpa, hota eller bruka fysisk kraft eller våld mot någon, sa Kristi Lousteaus allvarligt.  

Chris stod hela tiden med sin advokat Mark Geragos vid sin sida, och svarade kort med "Yes" och "Yes, ma'am" på domarens frågor.  

Rihanna närvarade inte vid förhöret, men hennes advokat, Donald Etra, var på plats i rätten. Han bad inte om något åtal mot Chris Brown eftersom paret har försonats sedan överfallet.  

På väg ut från rättssalen berättade advokaten att Rihanna är vid gott mod.  

- Hon ser till att hennes rättigheter beskyddas vid varje skede av det här ärendet.  

På frågan om varför Rihanna inte bad rätten om att utfärda ett besöksförbud mot Chris, vilket är brukligt i liknande fall, förklarade hennes advokat att hon inte "ansåg det vara nödvändigt".  

Åklagarmyndigheten i Los Angeles har åtalat Chris för två lagbrott - övergrepp och olaga hot - och om han döms riskerar han upp till fyra år och åtta månader i fängelse.  

Men Stan Goldman, en professor i juridik som representerar Chris advokat Mark Geragos, sa utanför domstolen att Rihanna inte behöver vittna för att rättssaken ska kunna genomföras.  

- Det är så mycket i det här fallet som står och faller med offrets vittnesmål eller hennes lust att vittna. Det blir intressant att se huruvida hon vill samarbeta med åklagarmyndigheten eller ej. Om hon vägrar får de förmodligen inte lov att använda hennes förhör med polisen, och då finns det inget fall längre, säger han.  

Varför Geragos bad om uppskov kan han dock inte svara på.

- Kanske förhandlar man med åklagarmyndigheten om en förlikelse, eller så vill man bara ha mer tid att förbereda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0